Saturday 17 January 2009

It makes me cry.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/7834242.stm

I just do not understand. What is going on inside the heads of people like Joseph Kony?

Oh, and so much for Christians who says that atrocities in the name of their God only happened in the middle ages. Obviously Christianity is not less violent than any other religion or belief.

I guess the only positive thing today is that it has finally reached Norwegian front pages : http://www.dagbladet.no/2009/01/17/nyheter/lords_resistance_army_lra/sikkerhetsradet/uganda/den_sentralafrikanske_republikk/4409741/ it has taken long time.

Why isn't Africa interesting to people here up north?

1 comment:

  1. KAN NOE ANNET GJØRES ?

    Media har sin sentrale rolle i Israel/Gaza konflikten men de andre krigene som pågår blir ikke akkurat omtalt – bortsett fra noen enkelte gjengangere. Det gjelder LRA (Herrens frigjørings hær) som har gjort alt for å plage innbyggere på grensen mellom Uganda, Sudan og Kongo i nærmere 30 år. LRA kalles for den glemte ”krigen” først og fremst fordi verden aldri har oppfattet dette som en krig men en lokal konflikt. Den manipulative leder for LRA, Joseph Kony, har blitt utstyrt med rasjoner fra blant annet Caritas. I det hele tatt en blanding av blodige historier, forsøk på forsoning, hjelpeorganisasjoner som dras inn i det som i utgangs punktet var en regional konflikt til det som nå Sudan, Kongo og Uganda forsøker å knekke LRA på – utmattelse og forfølgelse – OLT (Operation Lighting Thunder) ledes av Patrick Kankiriho fra UPDF ( Uganda People's Defence Forces). Området som OLT skal forfølge LRA på er enormt slik at når de kommer til stedet LRA hadde siste base har LRA likevel et forsprang.

    LRA har fått global status som terroristgruppe og det ville vært svært enkelt å utradere LRA inkludert Kony dersom verden i større grad hadde brydd seg om hva som skjer enkeltskjebner i Afrikas bush. Det er snakk om økonomiske midler fra verdenssamfunnet, det er snakk om politisk vilje til å gjøre noe annerledes. Det er gjort uttallige forsøk på dialog med LRA og Kony – det er kirkeledere som har forsøkt dialog men Kony sier selv at han kun tar ordre direkte fra Gud. Situasjonen har vært såpass ille at kirkeledere har havnet i kryssild mellom UPDF og LRA.

    ”Operation Lighting Thunder” går sin gang i bushen – Gud må vite om det kommer noe ut av det – mens landsby beboere lever i frykt for LRA for de siste handlingene tyder ikke på at noen blir spart. UPDF elitesoldater skyter med skarp – i mindre grad pil og bue – med støtte fra CPLF og SPLF.

    ReplyDelete